sâmbătă, 22 iunie 2013

Cat de important este ca piesele auto sa fie noi?

Este foarte important! Este la fel ca atunci cand cumperi o masina: o masina noua arata si functioneaza impecabil, o masina second-hand arata bine si functioneaza bine, nu impecabil. Acelasi principiu se aplica si in cazul pieselor auto. Daca piesa auto este noua atunci randamentul pe care il va da va fi mult superior aceleiasi piese auto dar second-hand.

O piesa uzata are sanse mult mai mare sa se strice decat una noua. Asta cred ca era clar pentru toata lumea :)

Piesele noi sunt mult mai scumpe decat cele second-hand si difera de la masina la masina, de la marca la marca. Spre exemplu un motor de Dacia va fi mult mai ieftin decat un motor de BMW. Dar daca ai o masina scumpa atunci trebuie sa iti permiti si sa o intretii cu piese originale si noi-noute.

Singura metoda prin care poti cumpara piese noi la un pret foarte bun este sa cumperi mai multe bucati. Te poti asocia cu prieteni sau membrii ai clubului auto din care faci parte si poti cumpara 5-10 bucati dintr-o piesa auto de care toti aveti nevoie. Astfel puteti obtine un discount de 10-20-30% in functie de cat de deschis este vanzatorul. Majoritatea va vor oferi un discount consistent pentru comenzi mari. Dar daca esti singur nu ai ce face cu 5 bari fata sau 5 motoare, nu? :)

Poti merge si pe varianta de a comanda piesele de schimb noi direct de pe site-ul producatorului din tara sa de origine. Dar in acest caz vei plati transportul si vama in unele cazuri, taxe care vor ridica pretul destul de mult. Si pentru aceasta varianta te poti asocia cu alte persoane si puteti face o comanda mai mare reducand astfel costul transportului.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu