joi, 4 iulie 2013

Piese auto second-hand



In situatia in care esti proprietarul unei masini mai vechi sau pe care ti-ai achizitionat-o in urma cu cel putin un an de zile atunci stii sentimentul neplacut pe care il experimentezi de fiecare data cand trebuie sa-ti cumperi o noua componenta. Pentru a reduce costurile de intretinere te poti orienta catre piese auto online, un sector cu preturi mult mai scazute decat cele pe care le-ai putea obtine la un distribuitor local. Mai mult decat atat, daca iti doresti piese auto ieftine poti cerceta chiar si forumurile sau site-urile dedicate pasionatilor de masini. 

Aceste pagini web au fost special construite de pasionati pentru pasionati, deci iata o idee excelenta pentru a mai salva ceva bani. In situatia dificila in care trebuie sa-ti achizitionezi o noua componenta asigura-te ca ai cercetat putin mediul online inainte de a merge cu banii la furnizor. De asemenea, majoritatea marcilor auto au asa-numitele „fanclub-uri” sau website-uri speciale dedicate in totalitate unui anumit model precum Volkswagen Polo, Dacia Logan, Opel Astra si asa mai departe. 

Bineinteles ca piesele auto ieftine la mana a doua presupun un oarecare risc pe care trebuie sa ti-l asumi. Avand in vedere ca respectiva componenta nu este noua si nici nu primesti garantie, riscul este relativ mare, insa este indicat sa te orientezi catre piese ce se strica mai greu. Un kit de ambreiaj este relativ scump, indiferent de marca auto despre care vorbim, asadar ar fi o idee buna sa-l cumperi de nou, dar motorasul unui geam electric sau jante auto ieftine sunt lucrurile pe care te poti baza. 

Totul depinde de tine si de riscurile pe care esti pregatit sa ti le asumi. Cu toate acestea, verifica din cand in cand piata online pentru ca poti descoperi adevarate chilipiruri. Evita sa-ti lasi mecanicul sa faca toata treaba si implica-te in repararea masinii tale.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu